Kun yrityksen kasvu haastaa talouden hallintaa

Interaktiivisia liikuntapelejä suunnittelevan ja valmistavan CSE Entertainmentin myynnissä ja tuotekehittelyssä on kulkenut lujaa viime vuodet – liikevaihto kasvoi kolmessa vuodessa yli 300 prosenttia.

Nopea kasvu toi kuitenkin turbulenssia yrityksen taloushallintoon ja sitä kautta päivittäiseen toimintaan. Muutaman kymppitonnin vuosittaiseen liikevaihtoon suunnitelluilla taloushallinnon prosesseilla pyöritettiin yhtäkkiä yli miljoonan euron liikevaihtoa ja kansainvälisillä markkinoilla jalansijaa saaneen yrityksen toimintaa.

– Tuntui, että homma oli yhtä tulipalojen sammuttamista ja aika meni asioiden korjaamiseen. Taloushallinnon prosessit laahasivat perässä ja meiltä puuttui esimerkiksi kasvuyrityksen kannalta tärkeät seurantajärjestelmät. Tarvitsimme talouspuolelle kumppanin, joka tuntee kasvuyrityksen tarpeet ja kv-puolen kiemurat, CSE Entertainmentin kehitysjohtaja Kaisa Ottavainen-Nurkkala kertoo.

Monetorin ja Kajaanista käsin toimintaansa pyörittävän CSE Entertainmentin yhteistyö polkaistiin käyntiin syksyllä 2019. Ottavainen-Nurkkala kiittelee Monetorin aktiivista otetta ja asiantuntemusta, jolla suunnitelmat vietiin nopeasti käytäntöön.

– Saimme selkeän listan asioista, joita he meiltä tarvitsivat. Käytännössä meiltä räjäytettiin koko tilikartta uusiksi, millä saatiin rahavirran seuranta kuntoon. Lisäksi taloushallinnon järjestelmäkokonaisuus uudistettiin meidän nykyisiä ja myös tulevia tarpeita palvelevaksi. Monetorin asiantuntijat tekivät kaiken taustatyön ja ohjeistivat meidät sisään järjestelmiin.

– Koin tärkeänä, että he halusivat aidosti syventyä meidän liiketoimintaamme ja etsiä oikeat ratkaisut. Monetorilla on asiakkaana myös muita kasvuyrityksiä, joten he tunnistivat nopeasti kipupisteet ja korjasivat prosesseja oikeaan, kehitysjohtaja lisää.

”Voin luottaa, että asiat tehdään oikein ja ajallaan”

CSE Entertainment vie tuotteitaan kymmeniin eri maihin: tulevina vuosina kasvua haetaan nimenomaan kv-markkinoilta.

– Olemme saaneet Monetorilta valtavasti apuja siihen, miten esimerkiksi laskutus, tullaus tai verotusasiat toimivat EU-alueella ja muualla maailmassa. Viimeisimpänä saimme konsultaatioapua siihen, mitä kaikkea on huomioitava, jos palkkaamme henkilöstöä Suomen ulkopuolella, toteaa Ottavainen-Nurkkala.

Ottavainen-Nurkkala kertoo yhteistyön helpottaneen merkittävästi hänen arkeaan ja henkistä kuormaansa.

– Monetorin kanssa voin luottaa siihen, että asiat tehdään oikein ja ajallaan. Pidän siitä, että he proaktiivisella toiminnallaan vaativat myös meiltä täsmällisyyttä. Olemme tiiviisti yhteydessä ja ikinä ei tunnu siltä, että olisin kysymyksineni jotenkin vaivaksi – palvelu on aina ystävällistä, asiantuntevaa ja äärettömän nopeaa. Heillä on töissä oikeita kultakimpaleita, Ottavainen-Nurkkala toteaa hymyillen.

 

Case CSE Entertainment

Olemme rakentaneet CSE Entertainmentille taloushallinnon prosessit, jotka tukevat heidän tavoitteitaan liiketoiminnan kasvussa. Vastaamme myös yrityksen palkanlaskennasta ja kirjanpidosta.

Haaste: Yrityksellä on kova kasvuvauhti, mutta taloushallinnon prosessit laahaavat jäljessä.
Ratkaisu: Taloushallinnon prosessien organisointi toimintaa ja tarpeita vastaaviksi.
Hyöty: Selkeä kokonaiskuva yrityksen taloustilanteesta luo edellytykset toteuttaa kasvusuunnitelmia.

"Palvelu on aina ystävällistä, asiantuntevaa ja äärettömän nopeaa. Heillä on töissä oikeita kultakimpaleita."

Kaisa Ottavainen-Nurkkala, CSE Entertainment