Yksityisyrittäjän tuki ja turva

”Koen tärkeänä, että talousasioissa en tee töitä kasvottoman yrityksen vaan ihmisen kanssa.”

Sanat ovat yrittäjä Nina Revon suusta. Hän luotsaa vuonna 2015 perustamaansa Ninnimoi-yritystä, jonka matkassa Monetor on saanut kulkea aivan ensimetreistä lähtien.

– Talousasioissa mennään tosi henkilökohtaiselle alueelle ja siksi yhteistyön sujuvuus sekä luottamus ovat tärkeitä. Monetorin kanssa voin luottaa siihen, että asiat hoituvat, Repo toteaa.

Ninnimoissa suunnitellaan erilaisia paperituotteita arjen ilahduttamiseen sekä juhlahetkien ylistämiseen. Väreillä ja hyvää mieltä tuovilla teksteillä leikittelevät Ninnimoi-tuotteet ovat Revon käsialaa.

Yksityisyrittäjänä osaamista vaaditaan monelta eri alalta: kuuluisia punaisia lankoja on käsissä melkoinen määrä. Hyvän taloushallinnon kumppanin merkitys näkyy Revon mukaan siinä, että se poistaa muutaman langan yrittäjän käsistä.

– En ole taloushallinnon kanssa omalla mukavuusalueellani, joten olen todella kiitollinen, että olen löytänyt Monetorin kumppaniksi. He mahdollistavat omalla osaamisellaan oikeat taloushallinnon ratkaisut.

Repo on tyytyväinen, että Monetorin kanssa taloushallinnon järjestelmät ovat sähköisiä ja pitkälti automatisoituja. Se vapauttaa käsiä muuhun työhön.

– Monetor hakee suoraan järjestelmistä oikeat tiedot. Oikeastaan kuitit ovat ainoa asia, mitä minun pitää toimittaa. Ja nekin hyppäävät Netvisor-järjestelmän kautta kätevästi verkon yli.

 

Palvelu kasvaa yrityksen mukana

Kaksi ensimmäistä vuotta Ninnimoin toiminta pyöri verkkokaupan ympärillä, kunnes vuonna 2017 verkkokauppiaasta tuli myös kivijalkakauppias. Jo yksistään kassajärjestelmä vaati suunnittelua, sillä sen oli puhuttava yhteen verkkokaupan kanssa.

– Yrityksen kehittyessä ja uusien palveluiden myötä järjestelmiin on integroitu uutta – ikään kuin lisätty kerrosta kakun päälle. Monetor on auttanut rakentamaan järjestelmäviidakkoa helpommaksi. Myös esimerkiksi tuotenumerointeja on mietitty yhdessä niin, että ne palvelevat taloushallinnon järjestelmiä.

Seuraava iso askel oli työntekijän palkkaaminen. Repo kertoo, ettei hänellä ollut aiempaa kokemusta työnantajana toimimisesta, joten Monetorin kanssa käytiin läpi, mitä kaikkea työntekijän palkkaamisessa tulee huomioida.

Kun yrittäjän aika on kortilla, epävarmuuden ja turhan työn poistamisella on iso merkitys arjen sujuvuudessa. Repo nostaa tärkeänä asiana esiin myös saavutettavuuden – asioita ei ole tarvinnut jäädä pyörittelemään yksin.

– Aina on voinut soittaa ja kysyä neuvoja. Monetorin kanssa apua on saanut tiukallakin aikataululla.

Case Ninnimoi

Monetor vastaa Ninnimoin kirjanpidosta ja palkanlaskennasta. Lisäksi olemme yrittäjän apuna yrityksen toiminnan kehittämisessä.

Haaste: Yksinyrittäjällä on monta lankaa käsissään. Miten saada aika ja osaaminen riittämään taloushallintoon?
Ratkaisu: Luotettava ja yrityksen toimintaa ymmärtävä taloushallinnon kumppani, joka hyödyntää digitaalista taloushallintoa.
Hyöty: Yrittäjän aikaa vapautuu muuhun, kun taloushallinnon prosessit ovat kunnossa ja tukena on luotettava ammattilainen.

"Monetor hakee suoraan järjestelmistä oikeat tiedot. Oikeastaan kuitit ovat ainoa asia, mitä minun pitää toimittaa. Ja nekin hyppäävät Netvisor-järjestelmän kautta kätevästi verkon yli."

Nina Repo, Ninnimoi