Ison yritysmassan hallinta vaatii monen alan asiantuntijuutta

”Monetorin etuna on, että he osaavat ottaa kantaa myös muihin kuin numeroihin. He ymmärtävät talouden päälle laajemmin.”

Kainuulaisen Ville Karjalaisen viidestä yrityksestä koostuvan konsernin taloushallinto on Monetorin käsissä. Yritysten toimialana on kiinteistöhuolto, maanrakennus ja koneurakointi.

Monetorin ja Karjalaisen yhteistyö on kestänyt jo useamman vuoden ajan. Hän kertoo arvostavansa Monetor-yhteistyössä kumppanin paikallisuutta, vaikka ensisijaisesti hän etsi aikanaan sähköisen taloushallinnon osaajaa, joka ymmärtäisi yrityskirjon alakohtaiset erityispiirteet.

– Taloushallinnon sähköiset ratkaisut helpottavat yrittäjän arkea. Erityisesti useamman yrityksen konsernista puhuttaessa on käytännöllistä, kun tieto aina sekä meidän että Monetorin saatavilla.

– Myös yritysten välinen vertailu vaikkapa kulujen tai kehityksen suhteen on helpompaa, sillä kaikki tieto löytyy samasta paikasta, yrittäjä lisää.

 

Palvelua kirjanpidosta investointien suunnitteluun

Maanrakennusalalla käytettävät koneet ovat isoja investointeja – kymmenistä tuhansista jopa puoleen miljoonaan euroon. Hankintahinta on kuitenkin vain osa kokonaispottia, sillä koneiden elinkaarikustannukset on huomioitava pidemmän ajan suunnitelmissa.

Karjalainen kertoo olevansa tyytyväinen Monetorin asiantuntijuuteen hankkeiden ja investointien suunnittelussa.

– Monetor on ollut apuna parhaan rahoitusmuodon valinnassa ja tehnyt laskelmia rahoittajia varten. He ymmärtävät talouden päälle muutenkin kuin numeroiden valossa, Karjalainen mainitsee yhteistyön tuomasta lisäarvosta.

Karjalainen hoitaa yritystensä talousasioita pääsääntöisesti yhden yhteyshenkilön kautta, mutta hänen käytössään on koko Monetor-tiimi. Jos on tarvittu tietyn alan tai osa-alueen erityisosaajaa, Monetorin palvelu on laajentunut vastaamaan tarpeita.

– Palvelu on ollut hyvää. Jos matkan varrelle on tullut jotain klikkejä, Monetor on aina pyrkinyt muokkaamaan toimintaa ja prosesseja paremmaksi, sanoo Karjalainen.

Case Sotkamon Kiinteistöhuolto Oy

Karjalainen & eri aloilla toimiva yritysmassa

Haaste: Useampi eri alalla toimiva yritys, joissa toteutetaan isoja investointeja.
Ratkaisu: Taloushallinnon kumppani, jonka palvelu laajenee tarpeen mukaan.
Hyöty: Kaikki taloushallinnon asiat hoituvat yhden kumppanin kautta. Selkeä kokonaiskuva yritysten taloudesta.

"Monetor on ollut apunamme koneinvestointien suunnittelussa. He ovat auttaneet meitä parhaan rahoitusmuodon valinnassa ja tehneet laskelmia rahoittajia varten."

Ville Karjalainen, Sotkamon Kiinteistöhuolto